En spännande höst med psykoterapi, stresshanteringsgrupp vid magbesvär (IBS) och psykologievenemang

Nu är höstterminen igång på allvar och det betyder både business as usual och vissa nyheter. Jag fortsätter förstås med coaching, psykoterapi och parterapier som min huvudsakliga psykologverksamhet på min mottagning vid S:t Eriksplan i Stockholm. För mer information och tidsbokning, kika in här.

En nyhet, som jag nämnt som hastigast tidigare, är jag tillsammans med leg. dietist Sofia Antonsson (ständigt aktuell i media, se hennes hemsida) håller en ”IBS-skola” i höst. Denna kurs riktar sig till dem som har fått en IBS-diagnos (Irritable Bowel Syndrome) eller har sk ”stressmage” med symptom som till exempel gaser, uppsvälld mage, diarré eller förstoppning. Sofia ansvarar för kostbehandlingen och jag för stresshantering i både teori och praktik. Denna minikurs, på fyra tillfällen á 90 minuter, hålls på To Care husläkarmottagning på Östermalm i Stockholm. Priset är 200 kr/gång och frikort gäller. För mer information och anmälan, kika in här (då intresset varit stort verkar kursen snabbt fyllas, men det går då att anmäla intresse att stå på kö till nästa kursstart).

En sista sak som jag vill nämna inledningsvis är något om höstens olika psykologievenemang. Redan denna vecka besöker jag en konferens på Södertörns Högskola här i Stockholm med titeln ”What is empathy and what do we need it for?” som är en tvärvetenskaplig konferens där bland annat psykologi och filosofi är viktiga perspektiv. För mig, som fördjupat mig i begreppet Compassion nu under sommaren (boktips: ”The Compassionate Mind”) kommer denna konferens helt rätt i tiden.

Andra evenemang jag ser fram emot nu i höst är fortsättningen på de filmkvällar med fokus på kompetensutveckling och mingel som jag och Björn Christensen anordnat för leg. psykologer/leg. psykoterapeuter på vår psykoterapimottagning i Vasastan i våras. Mer information och foton från en tidigare filmkväll finns här och information om kommande träffar kommer läggas ut på Facebook samt skickas ut till de som önskar via mail. Ni leg. psykologer/leg. psykoterapeuter i Stockholmsområdet är välkomna att gilla mottagningens Facebooksida eller maila mig via mitt kontaktformulär för att få all aktuell information om höstens träffar när det är dags. Jag kan redan nu berätta att första träffen blir tisdag den 18:e september kl 19.00. Sätt gärna ett kryss i almanackan redan nu och invänta närmare information som kommer i början av september.

Jag hoppas vi möts någonstans längs vägen fram denna höst och att den närmaste tiden präglas av såväl compassion (återkommer i ämnet!) och spännande utveckling!