Nystart för blogg och samtal!

Jag har haft en lång paus ifrån bloggandet  – ända sedan november 2011 för både denna blogg och Lukaspsykologens blogg. Nu smyger jag igång den här bloggen och, om allt går som planerat, även Lukaspsykologens blogg inom en snar framtid.

Jag har haft nästan ett halvår att samla inspiration och energi för nya ämnen – och nu är jag så full av idéer att jag nästan inte vet var jag ska börja. Jag hoppas att det finns både gamla och nya läsare där ute som vill följa mina tankar kring psykologi. Nytt för den här bloggen kommer vara att jag delar med mig mer av de psykologiska evenemang jag deltar i och vad som är på gång i min egen verksamhet. (Viktigt att poängtera är förstås att jag aldrig tar upp något som rör de samtal jag bedriver, dessa samtal är skyddade av sekretess!)

Sen sist har det skett en förändring när det gäller arbetsort och arbetsplats, jag jobbar inte i Uppsala längre utan i Stockholm. Numera tar jag emot klienter för psykoterapi och olika sorters samtal i min egna verksamhet. All information om det finns här på min hemsida (www.lindahellquist.se). Kontakta mig gärna vid frågor eller för bokning av samtal!

Cherry Tree

Jag har också, som vanligt, engagerat mig i olika psykologevenemang under våren – och maj är verkligen psykologevenemangens stora crescendo! Jag har två evenemang som jag vill tipsa om för den intresserade:

* 10 – 12:e maj är det Psykoterapimässan i Älvsjö (Stockholm)! Torsdag – lördag är det branschmässa vars deltagande måste bokas på förhand, men på lördagen är det även så kallad ”Allmänhetsmässa” som kan besökas spontant och av alla! All praktisk information samt program för både branschmässan och allmänhetsmässan finns på Psykoterapimässans hemsida. Jag och min psykologkollega Björn Glimmra ansvarar dessutom för Psykoterapimässans officiella Facebooksida och uppdaterar viktigt information samt ger egna tips inför, under och efter mässan. Möt oss på mässan och/eller kika gärna på våra tips på Facebook genom att klicka här. Jag kommer med största sannolikhet också att skriva om mina upplevelser från mässan här på bloggen, det är så mycket spännande jag ska få lyssna till att jag tvivlar på att jag kan begränsa mig enbart till statusuppdateringar…

* Den 22:a  maj är är alla leg. psykologer och/eller leg. psykoterapeuter välkomna till en träff i centrala Stockholm. Tillsammans med Blå Vinden, en psykoterapimottagning i Vasastan där jag hyr terapirum, är jag med och anordnar återkommande träffar för vår yrkeskår. Vi minglar, träffar nya och gamla kollegor samt ägnar oss åt kompetensutveckling genom att tillsammans titta på och diskutera delar ur en utbildningsfilm (APA-film). Ni som är utbildade leg. psykologer och/eller leg. psykoterapeuter är välkomna att maila mig för mer information eller anmälan: linda(at)lindahellquist.se. Antalet platser är begränsat och föranmälan krävs.

Så, det var lite av det som är på gång denna månad. Min tanke är nu att jag ska skriva lite kortare och hyfsat ofta. Med detta blogginlägg vill jag först och främst säga att jag är tillbaka, lika glad som förut att några av er därute tar er tid att läsa det jag skriver och engagera er på olika sätt. Jag hoppas att jag kommer vara mer ”personlig” än ”självupptagen” när jag beskriver min vardag som psykolog här i bloggen – skulle jag bli mer utav det senare får ni gärna hojta till!

Till sist; har ni tankar eller frågor, kommentera gärna här på bloggen! Undrar ni om något specifikt som rör min verksamhet får ni gärna maila mig!

Tree