Tillbaka på bloggen: Skrivandet, vidareutbildningar och psykoterapi på sommaren

Efter att ha haft fullt upp på annat håll en tid är har jag äntligen fått tid till att återkomma till bloggen. De senaste månaderna har fyllts av det jag helst och mest sysslar med; enskilda psykoterapier, coaching och parsamtal på mottagningen, så skrivandet har fått vänta lite.

Notebook in hand

Jag tog  också chansen att komma iväg på kurs i höstas och det har också tagit sin beskärda del av (det som skulle kunnat blivit skriv)tid. Jag har hört det sägas att psykologer är det yrke som vidareutbildar sig mest, trots att man skulle kunna tycka att vi redan är rätt pålästa eftersom vi inte får vår legitimation förrän efter fem års universitetsstudier och ett års PTP-tjänstgöring. Jag vet inte om det stämmer att vi vidareutbildar oss mer än andra, men kanske är det inte så märkligt om det skulle vara så med tanke på hur komplexa vi människor är och hur mycket ny forskning som hela tiden blir tillgänglig.

Med avslutad kurs och en hägrande sommarperiod är min förhoppning dock att det inte ska dröja lika länge innan jag skriver nästa inlägg. Jag har den senaste tiden samlat intressanta ämnen på hög som jag tycker tål att belysas och jag har dessutom en egna nyheter som rör ett eller två skrivprojekt som jag väntar på tillfälle att presentera.

Apropå avslutade och nya projekt så vill jag också slå ett slag för möjligheten att börja i samtal på mottagningen mot våren/sommaren. Jag vet att många terapeuter traditionellt stänger ner större delen av sommaren men jag brukar hålla öppet periodvis och tycker ibland att det kan bli lite problematiskt om en hel yrkeskår går upp i rök samtidigt. Visst kan sommaren innebära ljus, värme och ledighet, men många gånger är det också en period då rutiner förändras och det skapas utrymme och behov att ta itu med olika saker. Jag tänker också att det praktiskt har sina fördelar att starta upp en samtalsserie under sommaren; dels brukar det finnas fler tider att välja bland och dels kan den energi som sommarljuset ger (vissa) vara något som kommer väl till pass när man börjar processen att arbeta med sig själv.

Hur som helst hoppas jag på att kunna förmedla texter av intresse här framöver och att ni som måhända följt mina inlägg och undrat var jag tagit vägen nu har fått koll på läget. Och till er som inte undrat vad jag gjort utan som hoppats på att få läsa ett inlägg med lite psykologisk forskning eller annan substans ber jag att få återkomma. Jag hoppas vi ses snart!