Öppen psykologmottagning under sommaren

Vissa veckor under högsommaren, i juli och augusti, har mottagningen öppet. Förutom redan existerande kontakter tar jag emot för nybesök i mån av lediga tider. Det gäller enstaka krissamtal, stödjande samtal, reflekterande samtal/coaching, parterapi/terapi med partners, samtal med familjemedlem/vän samt för uppstart av individuell psykoterapi. De veckor jag har stängt men känner till kollegor som har sommaröppet hänvisar jag vidare.

Sommaren är som bekant härlig på massa sätt, det är många som mår bra av ljus och ledighet. Samtidigt är min erfarenhet att sommaren ofta är extra belastad för den som inte mår bra. Det kan handla om yttre händelser, dödsfall, problem i relationer/föräldraskap, ångest, nedstämdhet/upplevelse av meningslöshet, svårighet att navigera i strukturlös semesterperiod eller ”bara” hantera förväntningar på att ha årets bästa dagar. Det kan också vara så att grundmåendet är så pass bra att sommaren, med all ledig tid, skapar ett utvecklande men ansträngande utrymme till att på ett djupare plan fundera kring det egna livet.

Precis som under vår- och hösttermin går det bra att boka samtal både på min mottagning centralt i Stockholm och över krypterad videoplattform/över telefon. Jag finns att nå genom mitt kontaktformulär/min mailadress här på hemsidan för avstämning kring lediga tider. Under vissa perioder är jag ledig och då också borta från mailen, dock sällan många veckor i sträck. Jag återkommer med svar kring nästkommande lediga tider så snart jag kan.